вівторок, 17 липня 2012 р.

«Україна проти Януковича» по-черкаськи: влада вдалась до провокацій


Сьогодні на Соборній площі у Черкасах «Україна проти Януковича» мало не розпочалась із бійки. З самого ранку на площі «тусувались» регіонали, заставивши її у два ряди синіми наметами. Звісно, їм ніхто не робив жодних зауважень, хоч офіційно на Соборній проходить якась чергова ярмарка, і там вже тиждень стоять ларьки із усіляким непотребом, типу рюкзаків та сумок, так що наметове містечко опозиції змістилось на тротуар.


Близько десятої опозиціонери начолі із віце-спікером Верховної Ради Миколою Томенком розгорнути біля наметового містечка гасла «Україна без Януковича» та «Черкащина без Тулуба». Майже одразу на тротуарі біля них з’явився темний джип, із якого четверо молодиків вивантажили гасла «Черкащани за президента Януковича» і «Геть із Черкащини провокатора Миколу Томенка». Хлопці почали заступати своїми гаслами транспаранти опозиції, відверто провокуючи їх на сварку.

Опозиціонери спочатку жартома навіть фотографувались із антитоменківськими гаслами, але потім, коли координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко розпочав невеличкий мітинг, наперед виступило кілька жіночок, що роздавали газету Партії регіонів, і стали перекрикувати виступаючого. Ближче підступили і хлопці з провокативними транспарантами.


Керівник виборчого штабу Об’єднаної опозиції Анатолій Бондаренко кілька разів попросив їх відійти і не заважати. Регіонали не реагували.Тоді він спробував вихопити у них плакат. У відповідь молодики кинулись рвати транспаранти опозиції, а опозиція їх захищати.


Працівники міліції весь цей час спостерігали збоку і не поспішали зупиняти правопорушення.

«Шановні працівники міліції, на ваших очах відбувається провокація. Наша акція законна, на неї є заявка. Пришли провокатори з Партії регіонів, затримайте їх і складіть протокол», – звернувся Даценко до міліціонерів.


Утім, міліція відморозилась.

«Тоді ми правильно робимо, що вимагаємо відставки вашого шефа пана Дернового, бо саме міліція прикриває провокаторів, так, як і 6 липня під час знесення наметового містечка опозиції, міліція виконує замовлення влади!» — виголосив у гучномовець Даценко.

У цей час опозиціонери зіжмакали і викинули на сміття плакати регіоналів, а пошматовані свої знову розгорнули.

«Я абсолютно переконаний: люди, які народилися і живуть в Черкаській області, які пережили окупацію монголо-татарську, польську, німецьку, переживуть і донецьку. Перший крок до звільнення від цієї банди ми зробимо 28 жовтня і завершимо на дострокових президентських виборах. Черкащанам уже час розправити плечі і сказати, що вони будуть жити на своїй землі, що їх не будуть вчити з Харцизька, Донецька, Макіївки. Що не треба присилати сюди прислужників і поліцаїв. Наші так звані землячки сьогодні не злазять з київського телебачення, бо донецьким уже соромно говорити, що вони покращують життя для українців. І жодні провокації нас не зупинять, бачили ми їх і період Кучми, і вже за Януковича. Таким чином влада лише демонструє своє безсилля», – виступив Микола Томенко.


Він закликав черкащан приєднуватися до акції «Україна проти Януковича» і підписувати заяви про підтримку судового позову у якості третьої сторони, який від імені Об’єднаної опозиції подав до Вищого адміністративного суду проти Президента Януковича народний депутат Арсеній Яценюк. Для цього треба заповнити заяву про вступ у справу і договір про надання безоплатної правової допомоги.

Микола Томенко разом із нардепом Ігором Єреськом, Анатолієм Бондаренком, Володимиром Гресем, Наталією Старіковою та Леонідом Даценком тут же на Соборній площі підписали відповідні заяви та договори, і поставили свої підписи на листівках «Україна проти Януковича» та «Черкащина проти Тулуба».


«Ми розуміємо, що цей судовий позов має більше морально-політичний характер, однак це своєрідний народний референдум про недовіру Президенту, який потім, після нашої перемоги на парламентських виборах, дасть нам підстави вимагати відставки Януковича», — підкреслив Томенко.

На завершення на транспаранті з портретом Януковича Томенко поставив червоним маркером цифру 103, що означає зворотний відлік часу до падіння режиму Януковича.


Цікаво, що під час акції регіонали «по-злодійськи» підкинули присутнім кілька десятків кольорових листівок проти Миколи Томенка. Таке враження, що їх в Донецьку друкували, бо вони російською мовою і мають неповторний східняцький «антиоранжевий» стиль. Регіонали Томенкові «інкримінують» повагу до Юлії Тимошенко, ходіння у вишиванках, участь у помаранчевому майдані і володіння тридцятьма сотками землі. Великі піарники із облдержадміністрації не врахували, що на подібні «злочини» сьогодні ідуть практично 80% черкащан.

Немає коментарів:

Дописати коментар