середу, 4 липня 2012 р.

Черкаські патріоти на захист мови ночують на Соборному майдані


Близько двадцяти молодих українських патріотів сьогодні ночують на Соборному майдані у центрі Черкас. Тут розпочалась безстрокова акція на захист української мови і проти прийнятого вчора у другому читанні закону Колесніченка-Ківалова, який, по суті, запроваджує в Україні двомовність. Хлопці і дівчата налаштовані рішуче:
«Це була наша ініціатива, ми хочемо продемонструвати і владі, і пересічним черкащанам, що за фундаментальні національні речі треба стояти жорстко і до кінця. Ми хочемо відстояти наше право, право української молоді, говорити рідною мовою і жити в демократичній державі. І ніяка купка запроданців у Верховій Раді, якою керує Янукович, це право у нас не відбере. Із своїми транспарантами ми ходили і на сесію обласної ради, голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб їх прочитав, але все одно проголосував проти звернення на захист мови. Ця влада боїться лише майдану», — розгортаючи від руки написані гасла сказав Ігор Сичов, опозиціонер з досвідом, який в минулому році відсидів три доби у ІТТ за те, що під час мітингу протесту написав на паркані «Владу — геть!»
Цей «неоціненний» досвід Сичова став, до речі, хлопцям у пригоді, бо перед вечором до них «чисто по-людськи» попередити про можливу кримінальну відповідальність, якщо вони таки залишаться на ніч, приїхали представники міліції. Молоді опозиціонери показали правоохоронцям заявку і ще раз наголосили, що це мирна акція протесту.

«Наша акція мирна, доки ви нас не змусите до іншого», — примчав на підтримку молоді депутат Черкаської міської ради Микола Булатецький, який тепер, як і колись у 2004 році, під час помаранчевої революції, — «комендант майдану».
А щоб міліція не закидала, що акція протесту порушує права городян культурно відпочивати на площі, хлопці планують співати пісні під гітару і пригощати бажаючих чаєм.
До речі, заступник голови Черкаської ОДА Олексій Головко погодився приєднатись до молоді, але не прийшов.
«Ми закликаємо молодих небайдужих українців приєднуватись до нас на майдані. Разом ми відстоїмо своє майбутнє», — скликає однодумців Сичов, адже передбачає, що жити в наметовому містечку доведеться довго.

Немає коментарів:

Дописати коментар