четвер, 17 січня 2013 р.

Черкащину "зачищають" під губернатора Віталія Бута чи Геннадія Бобова


Напевне, губернатор Сергій Тулуб таки направду попакував свої валізи і перевіз їх із Черкас у надійне місце чи то десь у сонячній Іспанії, чи неподалік від корпусів рідненького «Енергоатому». Характерна ознака - з області кудись у захмарні далі із клунками потягнувся косяк донєцьких «братків», які два роки тому прибули на Черкащину у комплекті із новим Головою ОДА.

Спочатку, кажуть, заяву на стіл поклав перший зам губернатора Сергій Рябцев, одначе його хтось умовив «порулити» ще трохи областю, мабуть, доки остаточно не визначаться координати «вирію», у який весь тулубо-донецький клан має емігрувати.

Потім указом президента із посади голови Черкаської РДА було звільнено вірного плащеносця Тулуба Євгена Влізла - «номера один» губернаторської свити.

Передбачаємо, що звільнення Влізла це - сигнал до відступу із Черкащини легатів донєцької окупації. Далі – почнеться масова міграція.

Навіть якщо хто й приріс якоюсь частиною тіла чи гаманця до наших черкаських щедрот, змушений буде рвати по живому «злочинні» зв’язки, адже у вищих ешелонах обласної влади вже розпочалась зачистка плацдарму під нового очільника. І перший вісник нового «губернотороявлення» - змінений прокурор області. 

Частина черкаських чиновників, перетасованих Тулубом на свій смак, також заметушилась, прагнучи повернутись у свої старі затишні кабінети. Наприклад, начальник облуправління праці та соцзахисту Михайло Скляров, кажуть, знову топче стежину до «осиротілої» Черкаської РДА, де він у дотулубівський період головував.

Упевнені, що не всидить у своєму кріслі і обласний міліцейський шеф. Утім, все залежатиме від того, хто стане новим Головою Черкаської ОДА.

На сьогодні у чиновницьких колах пліткують про дві кандидатури: колишнього замміністра МНС Віталія Бута та нардепа-корсунчанина Геннадія Бобова. Обидва - абсолютно ніякі і дуже не вигідні черкаській опозиції,  бо не здатні на жоден міліцейсько-силовий "креатив".

Тобто про дармовий піар із заборонами акцій протесту, нальотами "Беркуту" на мітинги чи окружкоми, арештами і залякуванням опозиціонерів можна буде забуть. Доведеться самим напружуватись.

Андрій Продан

Немає коментарів:

Дописати коментар