понеділок, 28 січня 2013 р.

Максим Булатецький: «Світлофори є,
«мозгів» немає»

Понад 10 мільйоні гривень на закупівлю світлофорних об’єктів закладено у плані соціально-економічного розвитку Черкаської міської ради на поточний рік. При цьому, як стверджує лідер міської фракції «Батьківщина» Максим Булатецький,  їхню вартість завищено на 30 відсотків. Відтак, різниця складає аж три мільйони гривень, які хтось планує покласти до кишені.

- Насправді закуповують дорогі світлофори, напхані різною електронікою, яка Черкасам не тільки не потрібна, але й у нас не працює, бо «мозгів» на неї нема. Тобто, програмного забезпечення, - яскраво змалював марнотратство міської влади міський депутат Максим Булатецький.

Характеризуючи бюджет розвитку міста (у Черкаській міськраді вже склалась традиція приймати основний фінансовий документ поспіхом, через два-три дні після затвердження бюджету держави) депутат знайшов чимало «дірок» у які влада «фіняє» гроші міської громади.

Одна із таких бездонних бочок це освітлення. Щороку на освітлення витрачаються величезні гроші, але світліше від цього на вулицях Черкас не стає. Цього річ на освітлення планують витратити 10 мільйонів гривень, при цьому жодної конкретики з приводу того, де і як буде поліпшено освітлення у Черкасах, депутатам не кажуть. 
Ще цікавіше вийшло із сумою у 17 мільйонів, яку міський голова пропонував витратити на ремонт теплопостачальних систем міста.

- Ці гроші явно готували до розкрадання, бо запрошені депутатами фахівці пояснили, що кошти на це закладені у тарифи на опалення, і ремонт теплопостачальних систем завжди робило КП «Черкаситеплокомуненерго», - обурився Максим Булатецький. Тож фінансовий «фокус-покус» не вдався. Але фракції Партії регіонів (люди Тулуба) та Партії вільних демократів (люди Одарича) все одно більшістю голосів дали «дерибанській» програмі путівку у життя, ухваливши витратити на ремонт теплових систем 4 мільйони гривень.
Розкритикував Булатецький молодший і програму спів фінансування капітальних ремонтів ліфтів, запропоновану мером Черкас Сергієм Одаричем. - - Про яке спів фінансування може йти мова, коли немає розробленого механізму, як і хто має збирати гроші із мешканців багатоповерхівок на ремонт ліфта, - розтлумачив депутат.
Звернув Максим Булатецький увагу і на пункт щодо закупівлі мопедів для працівників муніципальної інспекції, за яким передбачено фінансування на суму понад 120 тисяч гривень.

- Не зрозуміла витрата грошей, бо мопеди – сезонний транспорт, який із жовтня по березень точно використовувати не зможуть. Дуже хотів би побачити керівника муніципальної інспекції Ольгу Швець, яка взимку у своїй норковій шубі їздитиме на мопеді, - в’їдливо прокоментував Максим Булатецький.

Загалом, у бюджет розвитку, що розрахований на 170 мільйонів гривень, на переконання депутата бюджетом розвитку назвати не можна. Бо у нього не закладено нічого, що дійсно сприятиме подальшому розвитку міста.

- Основним джерелом наповнення є продаж міських землі та майна. З кожним роком цей ресурс ставатиме все менше і менше, зазначив він.

Андрій Продан

Немає коментарів:

Дописати коментар