четвер, 24 січня 2013 р.

КВУ закликає нардепів призначити перевибори на «проблемних округах»


Верховна Рада України давно мала вирішити питання про перевибори на п'яти мажоритарних округах. Таку заяву під час прес-конференції в "Обозревателе" зробив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, - пише сайт "Вибори в Україні". На переконання Олександра Чернетка ЦВК, визнавши вибори такими, що не відбулись, вичинив протиправно. А Верховна Рада може і повинна негайно «розрулити» ситуацію, призначивши на так званих «проблемних округах» повторні вибори. 

- На сьогодні існує два варіанти виходу з ситуації, що склалася: або внесення відповідних змін до Закону про вибори, або прийняття "окремого одноразового закону, який би дав Центральної виборчої комісії право призначити повторні вибори в цих округах - такий проект був внесений до Верховної Ради ще минулого скликання, і він досі не голосується, - зазначив голова КВУ Олександр Черненко і заявив, що «Тематичне звернення до Конституційного суду за роз'ясненнями фактично є навмисним затягуванням процесу, оскільки "КСУ може розглядати це подання нескінченно довго».

Натомість він порекомендував обранцям ухвалити «волюнтаристське рішення». Тобто ухвалити закон про повторні вибори. Інакше проведення виборів в ОВК № № 94, 132, 194, 197, 223 тамтешні виборці можуть і не дочекатись до кінця каденції парламенту нинішнього скликання.

Мирослав Дебич

Немає коментарів:

Дописати коментар