середу, 23 січня 2013 р.

Леонід Даценко: «Питання «Дніпрових садів» у Каневі треба винести на громадські слухання»


Питання створення кооперативу «Дніпрві сади» у Каневі та надання йому землі стало постійною темою для обговорення серед усіх депутатів Канівської міської ради.

Рішення про відведення у межах містечка земельної ділянки площею 6,5 га  було прийнято ще 5 квітня минулого року, однак на сесії не було оголошено список членів кооперативу, а міський голова згодом відмовився підписувати це рішення. Через півроку депкорпус вдуге за тією ж непрозорою схемою проголосував за надання вказаної земельної ділянки з метою подальшої її передачі  у приватні власність. Міського голови на цій сесії знову не було, тож невідомо, хто підписав документ. Зрозуміло, що за таких обставин ситуація обростає домислами і підозрами.


«Вважаю, що питання відведення земельної ділянки кооперативу «Дніпрові сади», щоб не було якихось непорозумінь із міською громадою, і від канівчан не лунали звинувачення у корумпованості депутатів, - необхідно винести на громадські слухання, - наголосив лідер опозиційних сил Черкащини, переможець виборів на 197 виборчому округу Леонід Даценко. - Це найпростіший і найдемократичніший спосіб виходу із ситуації, що склалася. Тим більше, що за прийняття цього рішення голосували також депутати від опозиційних партій. Нехай на загальному зібрання виступлять депутати від Партії регіонів, які даний проект рішення готували і виносили на розгляд сесії, а депутати від опозиції пояснять, чому його підтримують. Канівчани мають право знати, хто ж ті утаємничені члени кооперативу, яки виділили землю, і навіщо вони її беруть. Думаю, громаді буде цікаво також почути, як процедурну і юридичну сторону прийняття скандального рішення оцінюють у юридичному відділі мерії, як до цього ставляться незалежні експерти, громадські діячі, екологи та інші компетентні служби. Завжди треба враховувати думку громади міста, адже саме вона, а не чиновники чи депутати, є власником землі. І якщо канівчани скажуть ні «Дніпровим садам», - то рішення необхідно буде відмінить. А якщо воно прийнято законно, не шкодить інтересам громади, то після подібних прозорих слухань вляжуться усі пристрасті».

Немає коментарів:

Дописати коментар