середу, 23 січня 2013 р.

Черкаська "Батьківщина", "Свобода" та "УДАР" пов'язали себе "ланцюгами"


Золотоноша. Центральна площа
На День Соборності 22 січня Об'єднана опозиція "Батьківщина" разом із "Свободою" та "УДАРом" взялися за руки: створили імпровізовані ланцюги єднання у Черкасах та десятку райцентрів Черкаської області. Цього дня попри холоднечу на площі містечок вийшли сотні активістів з прапорами опозиційних політичних сил, щоб засвідчити, що Україна була, є і буде соборною державою.

У Черкасах на головний майдан міста вийшли кілька сотень мітингувальників, які скандували патріотичні гасла та вимагали від влади визволити із в'язниці політичних в'язнів Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

У Каневі ланцюг патріотів об'єднав лівий і правий берег Дніпра через пішохідну частину Канівської ГЕС.

У Золотоноші символічний ланцюг кілька десятків патріотів "зміцнили" жовто-синьою стрічкою. Під пронизливою мрякою вони розпалили кілька смолоскипів і пройшлися згуртованою колоною центром міста до пам'ятника Тарасові Шевченку, де поклали квіти, розставили запалені лампадки та заспівали гімн України.



"Я переконаний, що те, що нав'язує нам сьогодні влада, роздрібнюючи, розчленовуючи нашу єдність за релігійною ознакою, за мовою, за історією, - то штучне, і тому воно не спрацює. Нині всіх українців і Сходу, і Заходу об'єднує спільна мета - вигнати режим Януковича, який нищить підвалини української держави", - виступив на мітингу в Золотоноші лідер опозиційних сил Черкащини, переможець парламентських виборів по 197 виборчому округу Леонід Даценко.

Тетяна Воронцова


Немає коментарів:

Дописати коментар