вівторок, 22 березня 2011 р.

Об’єднана опозиція кличе до дій!

     Вже більше року нова влада бенкетує в Україні, економічно грабує нас, громадян країни, вправляється в недолугих експериментах, названих реформами, вправляє мізки своєю дикою, тупою і антиукраїнською гуманітарною політикою. Для нас – нові скажені ціни і тарифи, нові корупційні побори, нові вбивчі податкові, пенсійні, трудові кодекси, свавілля міліції, податківців, прокурорів. Для Януковича і його васалів – вдвічі зрослі за черговий кризовий рік мільярдні статки, благословенні офшори, кадилаки, вертольоти, іменини в Давосі, весілля у Відні, заводи-пароходи, зуботичини ДАІшникам, 250 грн штрафу за збиту автівкою жінку з дитиною... Вони нас не просто експлуатують і грабують, вони нас безкарно вбивають у шахтах, на дорогах, в міліцейських застінках, в убогих і жахливих українських лікарнях, низькоякісними шкідливими харчами, отруєною питною водою, фальсифікованими ліками... А ще вони нас убивають морально: глумлячись з нашої мови, наших символів, історії, традицій, церкви, громадських прав. 

    Ми стали ніким у власній країні, і сьогодні кожен це гостро з болем відчуває. А вони там, на горі, вже ділять майбутні мажоритарні округи між собою, і самовпевнено посміхаються з телеекранів. Ці політичні динозаври готуються до нової брехливої перемоги над нами і нового зміїного заповзання в парламент. Чи хочемо ми знову побачити в Раді осоружних Володимира Олійника, Чечетова, Колісніченка, Богословську, Плюща, синків Януковича, охорнців Ахметова?..
     Огидно! Це наша відповідь.
    Але перемогу в областях їм куватимуть усякі Тулуби з командою місцевих перевертнів – хитрих лакуз, перефарбованих лисів, жадібних пристосуванців і переляканих посадових тушок, загнаних в Партію регіонів, як стадо баранів. Сьогодні за вказівкою „очільника області” вони гноблять підприємців, витискаючи різноманітні побори на бездарні бутафорські проекти черкаської влади, грабують місцеві бюджети, закривають школи і лікарні, вигадують зі стелі нові місцеві тарифи, щоб відібрати у нас останню копійку. А Тулуб вже гордиться, що придумав „магазини для бідних” і „соціальні полиці” для пенсіонерів в супермаркетах.
    Огидно! Вони нас свідомо опускають на соціальне дно і привчають до „статусу бомжів”.
     А де обіцяні робочі місця, де інвестори з новими підприємствами? Лише слова з екранів і сторінок газет, а тим часом тікають з Черкащини і ті, що були. Подалі від Тулуба – ціліший будеш, міркують бізнесмени.Вони резонно не хочуть мати справу з його міліцією, прокуратурою, податковою, з його донецьким загоном прфесійних невдах, що вчора очолювали на Донбасі містечкову ДАІ, а сьогодні привезені в Черкаси керувать обласною екоінспекцією. І їх уже - легіон.
     Огидно! Корейці не ремонтують розбиті черкаські автошляхи. Берегова зона Дніпра так і лишилася в руках всяких хапуг і бонз, обласна дитяча лікарня не збудована, аеропорт мертвий.Корупція процвітає. Здається, рік тому Тулуб обіцяв нам, що все буде навпаки? Та йому, бідному, немає коли, він будує якусь „Нову Черкащину”. З біг-бордами своїми і Януковича вздовж всіх шляхів і стежок, з вертолітними майданчиками для „еліти держави” і причалом для євротуристів. З кабінетами і кабінетиками на „хлібних” посадах для своїх донецьких „друзів”. З міліцейсько-прокурорською нагайкою для всіх решит.
     Огидно!
     І в цій огидній „Новій Черкащині” ми жити не збираємось. Час запитати себе самих: чи не кожному з нас наказав наш Великий Тарас:”...Вставайте! Кайдани порвіте!”
І ми порвемо кайдани страху і зневіри. І закликаємо всіх гуртуватися. Черкаські опозиційні партії та громадські організації сьогодні виступили єдиним фронтом проти новітніх окупантів, політичних шахраїв і брехунів з Партії регіонів і її сателітів.

     Наші дії будуть послідовними, обдуманими і об`єднаними. Для цього ми створили обласну опозиційну адміністрацію, яка координуватиме наші зусилля в боротьбі з командою регіоналів-тулубівців.
    Ми закликаємо черкащан зайняти сміливу, чесну, безкомпромісну позицію, підтримати опозиційні сили і йти пліч-о-пліч з нами в боротьбі за Україну і свободу.

Леонід Даценко,
координатор ради опозиційних сил Черкащини

Немає коментарів:

Дописати коментар