середу, 23 березня 2011 р.

Сергія Тулуба дратує українська еротика

   Збірка еротичної поезії черкаських письменників Леоніда Даценка і Валентини Коваленко, яка побачила світ у 2007 році, мало не стала приводом для порушення кримінальної справи. Річ у тім, що Коваленко і Даценко – відомі в області громадсько-політичні діячі, які за останній рік добряче намуляли очі новій регіональній владі. 
    Валентина Коваленко як депутат облради від „Батьківщини” не раз виступала з жорсткою критикою гуманітарної політики команди Януковича, а Леонід Даценко, голова обласної організації УНП, своєю опозиційною діяльністю вже стільки сала за шкуру губернатору Сергію Тулубу залив, що того, певне, тіпає при одній згадці про Українську народну партію. 
     А оскільки обидва опоненти влади не мають ані власного бізнесу, через який на них можна було б натиснути ( до речі, улюблений спосіб роботи з політичними конкурентами сьогодні ), і не обіймають якихось державних посад, то в чиїйсь хворій уяві в облдержадміністрації, кажуть, визрів план вдарити по них „аморалкою”.
    Анонімні джерела з ОДА повідомляють, що губернатор нібито навіть давав доручення Управлінню юстиції підготувати юридичне обгрунтування для порушення кримінальної справи по факту збірки чи то за розповсюдження порнографії, чи за наругу над суспільною мораллю. Утім, пліткують в коридорах черкаської влади, юристів нова задача керівництва області несказанно здивувала своєю абсурдністю, адже давно минули ті часи, коли за літературні твори садили у в`язницю.
Можливо, в Сергія Тулуба знову стався „харцизький рецидив”, коли він згадав досвід очільництва міськкому Компартії в радянські часи і мав право коригувати мистецтво з точки зору ідеології. Подібне, кажуть, з ним траплялось ось зовсім недавно, коли він нібито вимагав від режисера драми „Тарас: слава”, що йшла в Черкаському обласному драмтеатрі, переписати один з епізодів, яки викликав у губернатора політичний дискомфорт.

Немає коментарів:

Дописати коментар