вівторок, 19 липня 2011 р.

Третій місяць правоохоронці намагаються оштрафувати опозицію

Шановні правоохоронці, займіться, нарешті, чимось корисним! – хочеться вигукнути щоразу, як об’єднана опозиція Черкащини отримує з міліції чи прокуратури черговий „стращальний” папір. 


Ось і минулого тижня до офісу опозиційного лідера Леоніда Даценка надійшло повідомлення, що прокуратура міста Черкаси опротестувала постанову Соснівського районного суду від 14 червня цього року. Нагадаємо, що тоді міліція хотіла довести через суд, що Леонід Даценко разом з іншими учасниками антивладного мітингу 24 травня переступив закон. Даценкові „інкримінували” порушення статті 185-1 ч.1 Адмінкодексу, що передбачає максимальну відповідальність у вигляді штрафу до 425 грн. Але суддя, уважно вивчивши матеріали, взагалі не побачив жодних підстав карати опозиціонера.

Утім, прокуратура вироком суду не задовольнилася. Чи то там аж так сильно переймаються стягненням тих кількох сотень гривень до держбюджету, чи комусь конче необхідно хоч якось Даценка покарать, але заступник прокурора міста витрачає час, щоб подавати протести і місяцями носиться з ними по судах. Наче від того, що Даценка не оштрафують, в місті зростуть тарифи на воду або знову рвоне колектор. До речі, якраз ця сфера життя Черкас займає в прокурорських головах значно менше місця, адже поки що городяни не відчули жодних результатів боротьби прокуратури з незаконно і необгрунтовано завищеними тарифами. Та воно й зрозуміло, бо комуналка – сфера рутинна і невдячна. В неї якщо закопаємся, то ані премій, ані схвалення начальства швидко не дочекаєшся. А от з опозицією – все навпаки.

Тетяна ВОРОНЦОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар