понеділок, 22 серпня 2011 р.

В черкаську об`єднану опозицію влився
«Фронт змін»

Черкаська обласна організація «Фронту змін» днями приєдналась  до об’єднаної  опозиції. По суті, це остання політична сила області, яка декларувала свою опозиційність, але формально ще не входила до об`єднаної опозиції, тож процес гуртування патріотів на Черкащині  фактично завершився. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.


« Також у нас пройшла зустріч з депутатом обласної ради Любов`ю Майбородою, яка теж висловила бажання увійти в об’єднану опозицію як позафракційний депутат. Тобто, ті політичні сили і ті громадські діячі, які сьогодні стоять в опозиції до нинішньої влади на Черкащині об’єдналися, щоб діяти спільно на перспективу, – зауважив Леонід Даценко. – Не вступила до нас ще партія «Громадянська позиція». Але вони це питання вирішують на столичному рівні. Хоча фактично представники цієї політичної сили беруть участь в наших акціях».

Як повідомила голова Черкаської обласної організації «Фронту Змін» Наталія Старікова, до такого кроку партію спонукав арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
«Арешт Тимошенко означає, що демократія в Україні закінчилася. І як правильно сказав наш лідер Арсеній Яценюк, діюча влада продемонструвала, що в країні править хунта. Влада стала режимом, який виступив проти власного народу. Однак, ми не хочемо білоруського варіанту правління. Ми проти диктатури… Тому наші партійці також стоять під Печерським судом в Києві. Мова йде не лише про захист Тимошенко, а й про захист демократії в цілому в Україні!» – заявила Наталія Старікова.

А за словами голови обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолія Бондаренка, приєднання «Фронту змін» дозволить створити в місцевих радах разом з іншими опозиційними фракціями потужні депутатські об`єднання, які зможуть протистояти владі у принципових питаннях.

«Нас об`єднав режим, і тих, хто протистоїть режиму, завжди значно більше, ніж тих, хто його підтримує. Сьогодні в опозиційних силах області немає протиріч, тож ми готові виступити проти хунти Януковича єдиним фронтом,» - підкреслив Бондаренко.
Разом з тим, Наталія Старикова зізналася, що у Черкаській міськраді фракція «Фронту Змін» не схожа на опозицію і не зовсім відповідає вимогам, що сьогодні ставить партія перед своїми партійцями. Це питання вирішуватиметься на раді партії. Імовірно, відступників буде виключено з партійних лав.


Тетяна ВОРОНЦОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар