четвер, 25 серпня 2011 р.

Черкаська опозиція не змогла продати губернатора


На День незалежності у Черкасах об`єднана опозиція області провела спільні заходи на Театральному майдані міста. У рядівці наметів «Батьківщини», УНП, НРУ, «Свободи», «За Україну», «Фронту змін», Партії пенсіонерів та «Нашої України», прикрашених гаслами «Ні політичним репресіям» та «З Україною у серці», активісти партій зібрали понад півтисячі підписів на підтримку лідера БЮТ Юлії Тимошенко.


Як такий, мітинг опозиціонери не проводили, а запропонували присутнім послухати концерт та взяти участь у жартівливих конкурсах, в яких дошкульно висміяли чинну владу. Так, однією із розваг було метання дротиків «у дулю Азарова» (портрет Азарова, який скрутив дулю). Найвлучнішим противникам урядової політики вручали в подарунок українську книгу чи диск з українськими піснями.


Також організатори виставили на імпровізований аукціон портрет черкаського губернатора Сергія Тулуба у мантії члена Ордену Святого Станіслава.  Учасники акції назвали цей витвір мистецтва «Ганьбою Черкащини», але купувати відмовились. Найвища запропонована ціна: 52 копійки. Тому опозиціонери, якщо черкащани не бажають щодня спостерігати ані діяння нинішньої владної команди, ані обличчя її очільників, спробували пустити портрет на кульках у небо, «щоб летів геть з Черкащини разом зі своєю донецькою братвою і не повертався», але вітер лише поволочив портрет по бруківці.


«Як міцно засіла ця влада по регіонах, так що доведеться докласти чимало зусиль, щоб її викоренить, - сказав на це лідер об`єднаної опозиції області Леонід Даценко, - Але спільно ми обов`язково її здолаємо.»


Під вечір опозиційний Майдан піснею Тараса Чубая «Лента за лентою» зустрів офіційну колону на чолі з Сергієм Тулубом та мером  Черкас Сергієм Одаричем, які підійшли покласти квіти до пам`ятника Шевченку. На щастя, обійшлося без сутичок: владна делегація поклала до підніжжя пам`ятника букети, а опозиціонери роздали новоприбулим опозиційну газету «Дзвін» та листівки.


Тетяна ВОРОНЦОВА 

Немає коментарів:

Дописати коментар