вівторок, 23 серпня 2011 р.

Попри заборону, черкаська об`єднана опозиція таки відзначила День прапора


Незважаючи на те, що міський голова Черкас Сергій Одарич запевнив журналістів, що судовий позов міськвиконкому щодо заборони опозиції відзначати День прапора був направлений помилково і буде відкликаний, вчора  Черкаський окружний  адміністративний суд прийняв рішення заборонити опозиції проводити будь-які святкові заходи. Причини заборони було сформульовано традиційно: акції патріотів заважатимуть проведенню офіційних урочистостей і не дадуть можливості черкащанкам милуватися пам’ятками архітектури.


Утім, опозиційні сили це не зупинило, вони все одно вийшли на центральний майдан міста з гаслами «Ні політичним репресіям» та «З Україною у серці». Гурт опозиціонерів прилаштувався поряд із вишикуваними владою чиновниками мерії та облдержадміністрації. На щастя, підневільне чиновництво в душі схвалювало опозиційний протест, тому обійшлося без сутичок.

Після того, як верхівка області, піднявши державний прапор, поспіхом залишила площу, лідери об'єднаної опозиції поклали квіти до пам'ячника Тарасу Шевченку.
«Ми громадяни України, і ніхто не може заборонити нам святкувати державні свята. Нас дивує подвійна чи навіть потрійна мораль нинішньої влади, яка відзначає День прапора і клянеться в демократичних традиціях, а за очима вдається до заборон і репресій,» - заявив координатор ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

Нагадаємо, що міська влада Черкас подала позов і щодо заборони опозиції святкувати День незалежності. На разі, організатори заходу чекають виклику в суд.

Тетяна ВОРОНЦОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар