вівторок, 30 серпня 2011 р.

Чорнобаївське „підпілля” лякає владу товарними вагонами?

Повертаючись до сказаного

Цьогорічний День незалежності Черкащина зустріла обписаними пам’ятниками та сталінськими листівками.

Вже втретє за останні кілька років невідомі у ніч перед святом залили чорною фарбою монумент жертвам Голодомору, що в Петршотравневому парку Черкас. На кам’яному хресті вандали вивели „1991-2011”. А у Ірклієві Чорнобаївського району в тому ж стилі і в той же час було сплюндровано пам’ятник козацькій шаблі. Зловмисники написали на лезі „20 років позору”, „З днем проституції” та „Слава СССР”. Цей пам’ятник вперше обписали подібними гаслами перед 9 Травня цього року.

Утім, тепер іркліївські „підпільники” пішли далі. Вони також розклеїли на воротях місцевих очільників правих партій листівки за підписом Йосипа Сталіна, обіцяючи активістам-нацдемам безкоштовну „путівку на курорт” у Сибіру і на Колимі. Цитуємо мовою оригіналу:
„Туристичний маршрут, розроблений нашими спеціалістами почне діяти в період з 2012 по 2015 рік. Заздалегідь, попереджаємо, поїздка повністю БЕЗКОШТОВНА включає в себе проїзд в товарних вагонах до місця відпочинку, проживання і харчування за системою (All inc.) комфортабельні бараки на 100-150 чоловік, трьохразове харчування (баланда, 200 г хліба), 12-часовий відпочинок на свіжому повітрі з пилкою, сокирою, лопатою, термін перебування не обмежений, ваш спокій будуть охороняти вартові з собаками це все згідно „Еврейської конвенції з прав людини”.

Мовляв, здійснили у 1991 році „державний переворот”, то будьте готові, „коли у ваші двері постукають”.

У випадку з меморіалом пам’яті жертв Голодомору так і не зрозуміло, чи проводять правоохоронні органи хоч якесь розслідування, а ось іркліївських „партизанів” нібито шукають. Як і 9 травня, до села приїжджали працівники міліції, брали відбитки пальців, записували свідчення. Правда, першого разу у порушенні кримінальної справи було відмовлено, бо заклики „нікому не загрожували”, тож цілком можливо, що і теперішнє розслідування швидко забуксує.
„Не думаємо, що знайти тих, хто спаплюжив пам’ятник, є великою проблемою. Головне – бажання. А його якраз і небагато”, -- вважає голова Чорнобаївської райорганізації УНП, полковник іркліївського козацького полку, один з ініціаторів встановлення пам’ятника козацькій шаблі Юрій Сушко, якого теж „відзначили” сталінською листівкою. Він вважає, що таким чином „божевільні з лівими поглядами” намагаються спровокувати іркліївських патріотів на якісь радикальні дії.

Зате голову Чорнобаївської райдержадміністрації Олексія Головка, який теж примчав глянути на обмальовану шаблю, не залишає олімпійський спокій. Він вважає, що історія із пам’ятником – банальне хуліганство, з якого „не треба ліпити політики”. Мовляв, ті кілька листівок нічого не означають, бо „он на парканах стільки всякої гидоти понаписувано”.

„От якби їх на дверях сільради почепили, якби проти влади, - то це серйозно”, - підсумував пан Головко.

Дивний чоловік, адже цілком зрозуміло, що ті папірці писалися і для нього, а не лише для жменьки патріотів з націонал-демократичних партій. Бо це пан Головко сидить у владному кабінеті під синьо-жовтим прапором, бо це він гарантує громадянам дотримання прав і свобод, що записані в Конституції України, яку іркліївські хулігани назвали „проституцією”, бо він також цитує у своїх промовах „Кобзаря”. Тож, викладені в листівці погрози і образи його теж стосуються. Втім, голова РДА, здається, не пов’язує себе ні з незалежною Україною, ні з її символами, ні з її конституцією.


Тетяна Воронцова   

Немає коментарів:

Дописати коментар