четвер, 20 жовтня 2011 р.

Терпець урвався: Медики збунтувались і вийшли із Партії регіонів

Минулого тижня голова облдержадміністрації Сергій Тулуб нахвалював голову Черкаської райдержадміністрації Михайла Склярова, називаючи його „достойним”, „професійним” і „надійним” чоловіком. 

Вочевидь, за ці прекрасні якості пана Склярова удостоїли нової посади – днями призначили начальником облуправління праці та соцзахисту населення. Тож у Черкаському районі зітхнули з полегшенням: стиль керівництва цього достойника тут порівнюють з асфальтним катком.

Дійшло до того, що цей „асфальтний каток” спричинив справжній політичний бунт серед таких мирних, терплячих і поміркованих людей, як медики. І коли Сергій Тулуб розхвалює свого підлеглого, то виникає питання: а губернатор, він же обласний очільник регіоналів, в курсі, що майже всі члени Партії регіонів в Червонослобідській центральній райлікарні написали заяви на вихід з партії через дії Склярова та його ставленика – начальника райздороввідділу О.І.Шимчука? 

Отже, 5 жовтня 48 партійців із 66 зареєстрували в облдержадміністрації відповідне звернення. Цитуємо дослівно:
„Ми, члени Партії регіонів в кількості 48 осіб, вимушені вийти з лав Партії регіонів в знак протесту проти неправомірних дій начальника райздороввідділу Шимчука О.І. в Черкаській ЦРЛ та відсутності адекватної реакції члена Партії регіонів, голови райдержадміністрації Склярова М.М. на дії Шимчука О.І. та на звернення медичних працівників Черкаської ЦРЛ.
Список членів партії додається.
Копія звернення медичних працівників до голови Черкаської РДА Склярова М.М. додається”.

Фактично медики цим жестом продемонстрували місцевому керівництву правлячої партії свою недовіру до неї, незгоду з її стилем і методами керівництва та засудили ганебну практику призначень на відповідальні посади некомпетентних людей. Детально свої претензії вони виклали у зверненні трудового колективу до Адміністрації Президента. В ньому лікарі розповіли, що „після реорганізації закладів охорони здоров’я району всю відповідальність за їх роботу покладено на головного лікаря Черкаської ЦРЛ Гуськова М.В. та його заступників”. Однак у серпні цього року призначений новий керівник відділу охорони здоров’я РДА Олег Шимчук „почав активно втручатись у роботу адміністрації ЦРЛ та її структурних підрозділів, ігноруючи головного лікаря та його заступника”, „проводить роботу по заміні завідувачів структурними підрозділами ЦРЛ, замість забезпечення медичними кадрами сільських лікарських дільниць”, „без відома головного лікаря ЦРЛ збирать інформацію та здійснювать перевірки відділень ЦРЛ”, „безапеляційно вимагать закупівлі обладнання, не враховуючи фінансового стану лікарні”, „вимагать від голови Фонду „Здоров’я” щотижневого звіту по надходженню та використанню коштів Фонду, що порушує Статус Фонду „Здоров’я”.

І попри такі серйозні звинувачення лікарі просили Президента... ні, не покарати чиновника, а всього лише розглянути доцільність існування посади начальника райздороввідділу. Адже, на думку колективу, в медичній сфері району створилося фактичне двовладдя, але при цьому головний лікар центральної районної лікарні має заступників, бухгалтерію, економістів, відповідає за розподіл бюджетних коштів, а вказаний чиновник з райдержадміністрації лише кабінет – ні штату, ні фінансів, ні відповідальності. Навіть автомобілем користується лікарняним.

Із Адміністрації Президента відповіли, що розбиратись в ситуації передоручити ОДА, а до лікарні в цей самий час навідався сам Скляров. Він довго бесідував з колективом, і суть цієї розмови зводилась до одного: не вам вирішувать, хто повинен охороною здоров’я керувать і чи потрібен в райдержадміністрації такий чиновник. Зрозуміло, що лікарі, які ще два роки тому демократично обрали собі головного лікаря, на таку постановку питання обурились. І заявили про вихід з Партії регіонів.

...Пройшло вже майже 2 тижні, а з ОДА – жодної реакції. Тут зайняті „будівництвом України для людей” („достойних”, „професійних”, „надійних”), тож відчайдушний протест медиків та їх пропозиції лише заважають досягненню великих цілей.

Немає коментарів:

Дописати коментар