четвер, 20 жовтня 2011 р.

У Черкасах депутата від «Батьківщини» міліція не пустила на сесію і травмувала пенсіонерку


Сьогодні вранці перед сесією Черкаської міської ради перед  приміщенням, де вона проходила, зібралося близько тридцяти пенсіонерів, які протестували проти рішення міськвиконкому відмінити в міських тролейбусах безоплатний проїзд  для пільговиків. На дверях чергувало два десятки чоловіків у шкірянках та чорних шапочках.


Невідомі пропускали всередину лише обраних, до яких не потрапив депутат міськради із фракції «Батьківщина» Микола Булатецький. Він та координатор об`єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко, якого також заблокували в дверях, зажадали в невідомих посвідчення особи, адже вони, по суті, здійснюють кримінальний злочин, блокуючи орган державної влади. Присутні поряд працівники міліції формі, до яких звернулись Булатецький і Даценко, також не змогли відповісти, хто ці молодики і чому вони блокують двері, однак з`ясувати їхні особи відмовились.


До депутата від мітингувальників підтягнулось кілька пенсіонерів, і молодики, зчепившись ліктями, спробували відкинути їх від дверей,  буквально скинувши  зі сходів літню жіночку, яка впала на асфальт і розбила голову. Їй одразу викликали «швидку».


Лише через годину під натиском журналістів відповідальний за охорону громадського порядку на сесії майор міліції Вадим Білик кинув, що окрім міліції у формі, з ним тут присутні «представники  слідчо-оперативної групи».


Зрештою Булатецького пропустили до сесійної зали, де він зробив заяву:
«Шановні депутати, шановний міський голова, я як депутат хочу почути відповідь на запитання: хто ці люди біля дверей, які блокують наших виборців? Це ваша охорона? Ви боїтеся, що розгнівані черкащани знову обплюють вас, як це було минулого тижня? Шановні представники прокуратури, які присутні на сесії, з`ясуйте, якщо це працівники міліції, то чому вони не представляються, не показують посвідчень і не пускають на сесію депутатів?  Чи, може, це чеченські бойовики, по яких, імовірно, секретар міської ради і їздив минулого тижня до Грозного?»

Жодної відповіді Булатецький так і не отримав, а після його виступу мер продовжив роботу сесії, нібито й не було жодного інциденту і ніхто не постраждав.

«Бандитська влада діє бандитськими методами, - згодом прокоментували подію Булатецький і Даценко, - вони бояться народу, бояться опозиції, тому створили спеціальну штурмову бригаду з міліціонерів і кидають її на народ. Ми багатьох упізнали – це ті ж провокатори, які били і одягали наручники на наших хлопців на мітингу у травні. Наші колеги на сесії мали зачитувати заяву щодо арешту Юлії Тимошенко і запит щодо відміни пільгового проїзду у тролейбусах, то, можливо, таким безглуздим чином міська влада намагалась відвернути увагу громадськості? Не знаємо, але і заява, і запит були озвучені, а «Батьківщина» разом з Радою опозиційних сил області звернеться з приводу інциденту до прокуратури і міліції».

Немає коментарів:

Дописати коментар