вівторок, 25 жовтня 2011 р.

Об`єднана опозиція "За Черкащину без Тулубів і Одаричів" і за «Свободу політв`язнів»


Об’єднана опозиція Черкащини  розпочала збирати підписи за відставку мера Черкас Сергія Одарича та голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба та за свободу новітніх політв`язнів.


Як констатують праві, за 1,5 роки керівництва областю Сергієм Тулубом та його «бригадою» Черкащина опинилась у вкрай важкому економічному становищі, а населення – на межі соціального вибуху.

«Необґрунтовано завищені комунальні тарифи поставили більшість черкащан на межу виживання, галопуючі ціни на газ, електроенергію, продукти харчування та товари першої необхідності спустошують і так жебрацькі бюджети людей, податковий кодекс та дії місцевої влади знищують середній і малий бізнес, пенсійна реформа загрожує голодною старістю, зростає безробіття», – йдеться в заяві опозиції.

Влада практично не виконала жодне із передвиборних зобов’язань та обіцянок, натомість Партія регіонів може похвалитися лише зведенням багатомільйонних об’єктів «для задоволення амбіцій і обслуговування чиновників високого рангу» та розправою з політичними опонентами.

З цього приводу опозиція також шукає підтримки громади.

«Сьогодні Україна в черговий раз переживає рецидив тоталітаризму, коли знавісніла банда псевдополітиків, які дорвались до влади, намагається утвердитись на посадах за допомогою запровадження цензури, залякувань суспільства та переслідувань опозиції, - звертаються до черкащан опозиціонери, -   Все частіше влада вдається до брутальної сили, проштовхуючи свої інтереси в радах різних рівнів чи розганяючи мирні демонстрації. Маховик репресивної машини набирає обертів, попри протести Заходу і навіть несхвалення Росії. За гратами опиняється все більше політиків, стосовно яких відверто фабрикуються кримінальні справи. Цей список очолила лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, засуджена нинішньою владою до 7 років позбавлення волі лише за те, що свого часу кинула виклик олігархічним кланам, не давши їм безкарно грабувати країну. Наступним, очевидно, стане екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. За ними будуть інші…»

«Єдиний можливий спосіб зупинити цей наступ тоталітаризму – разом сказати йому ні, тому ми закликаємо не боятись і поставити свій підпис під нашою листівкою «Свободу політв`ягням». Ми віримо, що нам вдасться перемогти демократичними методами, попри всі провокації влади. Ми доведем, що українці – цивілізована нація, яка здатна відстояти свої права,» - пояснив мету обох акцій координатор черкаської опозиції Леонід Даценко.

Немає коментарів:

Дописати коментар