понеділок, 19 грудня 2011 р.

Черкаські чорнобильці гарантують владі наметове містечко і «Київський Чорнобиль»

Влада, по суті, приватизувала чорнобильську організацію «Союз. Чорнобиль. Україна». Таке враження склалось у черкаських чорнобильців, які їздили на цей захід.

«На під`їзді до села Пухівка, де відбувався з`їзд, стояли чисельні кордони міліції, делегатів обшукували, а простих чорнобильців не пропускали, якщо знаходили плакати проти нинішнього голови організації Андрєєва, - розповів отець Борис Бродовський, один з тих активних черкащан, які і в Києві голодували, і приїхали на конференцію, щоб не допустити переобрання Андрєєва.


Утім, процесом переобрання провладного керівника керували віце – прем`єр Андрій Клюєв та заступник міністра соціальної політики Василь Надрага, альтернативних кандидатів вивели з гри, а з делегатами провели відповідну роботу, тож чорнобильці підтвердили повноваження нинішнього керівництва. На засідання навіть пресу не пропустили, певне, щоб раптом чогось не сталось непередбачуваного.



«Політика – брудна справа, - вважає отець Борис, - однак ми, чорнобильці, вимушені нею займатись, бо держава не хоче виконувати закон. Тому зараз ми думаємо про створення альтернативної громадської організації, яка б захищала наші права. Ми не хотіли розколу, але керівництво «Союз. Чорнобиль. Україна» зрадило пересічних членів, підписавши з владою меморандум, погодившись таким чином, що пенсії чорнобильцям будуть нараховуватись не за законом, а згідно з постановою Кабміну. Коли чорнобильці отримають менші пенсії, вони вийдуть на вулиці ще масовіше. Десь 26 квітня в Києві може пройти величезна маніфестація під робочою назвою «Київський Чорнобиль». А в Черкасах я гарантую появу наметового містечка під облдержадміністрацією.»



Отець Борис додає, що не прихильник «галасливих» акцій протесту, але, мабуть, з такою нахабною, зверхньою і цинічною владою інакше не можна:

«Якщо, наприклад, керівництво Черкаської організації вдається до розповсюдження пліток, що нібито мене позбавили сану, що вигнали з церкви, хоч це абсолютна нісенітниця, бо я просто склав повноваження настоятеля, але залишаюсь священиком і правлю служби. То як можна інакше протистояти таким діям?» 



Нині, за словами отця Бродовського, вже кілька обласних організацій готові підтримати новостворене чорнобильське об’єднання: Чернігівська, Харківська, Луганська, Донецька, Полтавська.



Немає коментарів:

Дописати коментар