четвер, 15 грудня 2011 р.

„Стоїть Поет з обламаним крилом...”

14 грудня об’єднана опозиція Черкащини вшанувала 
пам’ять Василя Симоненка

Саме 14 грудня, за словами родичів, помер поет-шестидесятник Василь Симоненко, тому «в гості» до дисидента на центральний цвинтар Черкас опозиціонери разом з Спілкою письменників поїхали на день пізніше після офіційної дати. І схоже, вони були єдині, хто згадав про Василя, бо „слідів” якихось організованих владою вшанувань не було помітно. Певне, міськвиконком, заклопотаний організацією чергових своїх ялинкових, крижтальних та смакотяних маскультів про вічне, не встигає думати. А облдержадміністрації за її змінами гуманітарних кадрів і підготовкою до виборів, теж ніколи.

Утім, на думку лідера черкаської опозиції Леоніда Даценка, є ще й глибинна причина нелюбові влади до Симоненка: він залишається в опозиції до неї, бо вона чужа йому за духом:

"Стоїть Поет з обламаним крилом...
А хочуть вже поставить на коліна
тебе і нас... І прагне це мурло,
Щоб ниць упала перед ними Україна.
Не стане на коліна наш народ,
В якого є Поет, що й з потойбіччя будить...
Пощезнуть орди яничарів і заброд, -
А Україна й Симоненко вічно будуть!"

Цитуючи свій вірш, Даценко ще раз наголосив, що творчість Симоненка сьогодні актуальна, як ніколи, тому влада намагається зайвий раз не вимовляти його ім’я.


«Погостювавши» у Василя, об’єднана опозиція вшанувала пам’ять і народної артистки України, солістки Черкаського народного хору Ольги Павловської , яка  також померла в ці грудневі дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар