суботу, 31 грудня 2011 р.

Сьогодні про єдиний опозиційний список говорить і Тимошенко

Координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко з ентузіазмом зустрів ідею Юлії Тимошенко про єдиний партійний список і узгоджену мажоритарку на парламентських виборах 2012 року.  На його думку, місія черкащан втілити цю ідею в життя.
«Черкащина завжди була в авангарді всіх суспільно-політичних подій в Україні. За останній рік, надзвичайно важкий для нашої країни, обласні опозиційні лідери продемонстрували кілька важливих прикладів, які згодом були успішно втілені і на загальноукраїнському рівні. Найпоказовішим було створення в області дієвої об`єднаної опозиції ще за півроку до офіційного проголошення Комітету опору диктатурі в Києві. Наші узгоджені дії, спільні публічні акції показали, що лише об’єднані опозиційні сили можуть ефективно протистояти владному монстру в особі Партії регіонів.


Врешті - решт, об'єднання опозиції в єдиний кулак - це вимога наших громадян, адже черкащани давно вже зробили висновок, що в Україні і зокрема на Черкащині фактично залишились дві партії - регіонали на чолі з Президентом Януковичем та обласним генсеком Тулубом, які своєю антинародною політикою об'єднали проти себе усі верстви населення, усі демократичні політичні й громадські рухи.

Виконуючи волю черкащан, ми першими почали узгоджувати список єдиних кандидатів від Ради опозиційних сил Черкащини на округах на парламентських виборах 2012 року, першими озвучили думку  про єдиний загальноукраїнський партійний список. Пройшовши не одну виборчу кампанію, всі мають зрозуміти, що похід опозиційних сил двома – трьома – чотирма колонами зрештою призводить до того, що тих колон стає десятки, кожен починає випинати перед людьми більшу свою опозиційність, доводити свій більший патріотизм, і, зрештою, починає опонувати не владі, а таким же, як сам, патріотам.

І програють усі. Адже влада завжди виступала монолітно і злагоджено, без будь-яких альтернатив і варіантів, запускаючи на повну потужність адміністративний маховик на підтримку одного кандидата і єдиного партійного списку. А виборці, які готові голосувати за опозиційні демократичні сили завжди губились в довгому переліку антивладних партій-блоків та їх кандидатів, помножених і розчинених усілякими політтехнологічними проектами.

Тому навіть в ідеалі, якщо всі виборчі бюлетені розкладали по купках чесні члени виборчих комісій під наглядом суперпринципових спостерігачів, - ті рядки опозиційних  стосиків виявлялись занадто худенькими проти однієї великої. А якщо додати сюди фальсифікації, повністю уникнути яких не вдасться ніколи, то поразка виявлялась нищівною.


Згадайте останні місцеві вибори на Черкащині. При тому, що черкащани в переважній своїй масі підтримують опозиційні національно-демократичні сили, в радах вони ніде не мають більшості навіть після об`єднання між собою», - заявив Леонід Даценко.
Таким же сумним може бути результат і на парламентських виборах, якщо тільки ми не сформуємо єдиний виборчий список і чітко не узгодимо мажоритарку. Лише виступивши єдиним фронтом, ми можемо надати народу простий вибір: ось ми, опозиція, всі разом    («Батьківщина», «Свобода», «Фронт змін», НРУ, "За Україну", УНП, "Наша Україна" та інші), а ось вороги української держави – Партія регіонів і ті, кому вона заплатила за зраду.

Нарешті ми почули таку ж заяву від опозиційних лідерів у столиці. Не випадково озвучила її ув`язнений лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, бо з-за грат вона набагато ясніше бачить політичну ситуацію в країні, ніж багато інших політиків на свободі, чиї слова нерідко фільтруються через непомірні політичні амбіції.

«Вважаю, що справді реальним може бути лише об’єднання в єдиний партійний список на основі нейтральної партії та в єдиний список по висуненню кандидатів на мажоритарних округах. Тільки в цьому випадку для всіх опозиційних партій з’явиться шанс запобігти опозиційним взаємопоборюванням та з великою перевагою виграти справедливий бій «Україна проти мафії». Вірю, що опозиційні сили можуть знайти такий консенсус без дріб’язкової боротьби за пропорції та привілеї у списках та хоч один раз продемонструвати любов до України, а не до себе. Спільний список такої команди треба було би оприлюднити заздалегідь для суспільного обговорення та запросити очолити цей список високоморальну та патріотичну людину рівня Ліни Костенко», - заявила Тимошенко.
Цю ідею ми повинні реалізувати і виправдати сподівання українського народу. Ми маємо нарешті довести, що для нас справді доля України важливіша амбіцій будь-яких вождів. Тим  паче, ще раз наголошу, що сьогодні в країні фактично вже діє двопартійна система: антинародна Партія регіонів із своїми карликовими сателітами (комуністи і "литвинівці") проти всіх інших.

Об`єднана опозиція Черкащини узгодила меморандум про співпрацю та спільні дії на виборах-2012, і я вірю, що знову покаже приклад іншим регіонам, першою оприлюднивши узгоджений і партійний список, і список кандидатів на мажоритарні округи. Ми мусимо, як наголосила Юлія Тимошенко, думати про державу, а не про свої особисті інтереси.


Леонід Даценко, координатор Ради опозиційних сил Черкащини

Немає коментарів:

Дописати коментар