середу, 14 грудня 2011 р.

Незаконний міліціонер

Новий закон позбавив Дернового права 
очолювати черкаську міліцію 

В пікантній ситуації опинився начальник черкаської обласної міліції Валерій Дерновий, адже днями Президент підписав зміни до закону „Про міліцію”. По суті, було внесено одну єдину поправку: що тепер на службу до міліції не може бути прийнята не тільки людина, „засуджена за злочин і щодо якої набрав чинності вирок”, а й така, „щодо якої було винесено рішення про закриття кримінальної справи за обставинами, які не реабілітують”.

Як всі добре пам’ятають, пана Дернового свого часу також підозрювали у скоєнні кримінального злочину під час пріснопам’ятних подій в Мукачевому, він навіть провів досить тривалий час в СІЗО. Однак згодом кримінальну справу було закрито в процесі суду за амністією. З юридичної точки зору – це і є обставини, що не реабілітують.
Тож пан Дерновий, згідно підписаного Президентом закону, навіть у патрульно-постові негодиться, не те, що керувати всією обласною міліцією. Але, як бачимо, - продовжує керувати.

Бо закони нині не стосуються ставлеників правлячого режиму. Вони не для них писані. А для чорнобильців, що голодують в Донецьку і Києві, для підприємців, що оголошують „переоблік владі”, для громадських активістів та опозиціонерів. І незаконний міліціонер Дерновий діятиме відносно них „з усією суворістю закону”.

„Він абсолютно задовольняє нинішнє керівництво області і МВС, блискуче виконує їхні вказівки, в тому числі і по переслідуванню опозиції, тож застосовувати до нього „всю суворість закону” ніхто не буде, - коментує депутат Верховної Ради Ігор Єресько. – В країні, де масово порушуються конституційні права людини, поглиблюється криза судової, правової системи, влада не перейматиметься такими „дрібницями” і залишить Дернового доти, доки він вірно служитиме”.

Немає коментарів:

Дописати коментар