середу, 25 січня 2012 р.

Замість вкрадених 600 млн. грн.,..
влада «повернула» 10 кг відписок


10 кілограмів відписок вже зібрала за останні роки ініціативна група черкащан, які борються за повернення вкладів кредитних спілок. Чиновники або відсилають до інших структур, або стверджують, що немає закону, який би регламентував процес повернення втрачених громадянами коштів. Хоча, вважають ошукані, така масштабна корупційна піраміда не могла функціонувати без схвалення держави, і, в вочевидь, чимало посадовців уряду та Верховної Ради нагріли на цьому руки.

"Кредитні спілки стали трагедією українського народу, оскільки держава не контролювала процес їх створення та діяльності. А після масових неповернень грошей вкладників та банкрутств кредитних спілок державні органи фактично ніяк не відреагували на події. Попри те, що за Конституцією та ст. 1177 Цивільного кодексу України держава повинна компенсувати втрати громадян у таких випадках. Одначе 189 депутатів парламенту від Партії регіонів так і не проголосували за спеціальний «кредитний» закон,» - заявив на прес-конференції голова черкаської ініціативної групи ошуканих кредитними спілками вкладників Володимир Гончаренко.

За його словами, сьогодні влада робить вигляд, що нічого не відбулося і краху спілок у 2007-2008 роках не було. Між тим, тільки на Черкащині мова йде про майже 30 тисяч пограбованих і про вкрадених 600 мільйонів гривень!

«Перед виборами Віктор Янукович зустрічався з нами і обіцяв, що коли стане Президентом, - нам все повернуть. А сьогодні навіть губернатор Сергій Тулуб уже півтора роки відмовляється зустрітися. Ми щотижня звертаємося письмово до голови ОДА, однак він наші листи ігнорує. Ця влада – як глуха стіна. В той же час правоохоронні органи нічого, окрім фіксування свідчень потерпілих, не роблять. Вони чомусь не опитують голів кредитних спілок, позичальників. А, до речі, серед них є й такі, які по 5 мільйонів без застави брали!» - обурився Гончаренко.

А в той час, коли влада відверто «морозиться», на Черкащині від судових поневірянь померло вже близько 300 ошуканих вкладників, а по Україні - більше трьох тисяч.

Немає коментарів:

Дописати коментар