пʼятницю, 24 серпня 2012 р.

Проти опозиціонера Даценка влада кинула усю «живу силу і техніку»: олігархів, нардепів та чисельну «масовку»


197-й один із двох виборчих округів, по якому зареєструвалась рекордна кількість кандидатів виборчої кампанії 2012 року. Стати депутатами по округу № 197 (округ охоплює міста Золотоноша, Канів, Золотоніський район, частину Канівського району, а також частину Соснівського міста Черкас) із центром у Каневі, забажало аж двадцятеро. Двоє із висуванців – депутати ВРУ, при чому далеко не із слабких.

Основні події передвиборчих баталій розгорнуться навколо кількох кандидатів. Бал правитимуть троє: самовисуванець нардеп Богдан Губський, висуванець від Партії регіонів нардеп Віктор Корж та їхній головний опонент від Об’єднаної опозиції Леонід Даценко.


Двоє перших наввипередки намагаються задобрити електорат. Роблять всілякі подарунки, роздають щедрі обіцянки тощо, але за однієї різниці. Губський працює на окрузі давно, а «варяг» Корж із головним посилом «полюбіть мене скоріше» всього чотири місяці. Але не менш потужно ніж Губський. Скрізь, де буває, пан Корж обіцяє вирішити найболючіші питання, які влада не могла «розрулити» упродовж десятиліть, як і за останні роки губернаторства Тулуба. За залізобетонні гарантії виконання обіцянок йому слугують розповіді про свою неймовірну близькість до найвищих кабінетів виконавчої влади.

Пан Богдан почав кампанію класичніше: агітаційні продуктові набори, квіти й концерти ветеранам, освітянам тощо.

Якби кандидатом від опозиції був хтось інший, а не координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко, йому було б складно боротись проти цього провладного тандему. А так вийшла просто хрестоматійна ситуація: з одного боку «генії зла» від влади, заплямовані корупційними скандалами, не раз звинувачувані у застосуванні адмінресурсу, а з іншого принциповий опозиціонер, загартований майданами і акціями протесту, у чиїй щирості на Черкащині мало хто сумнівається.

Окрім цих двох «важких танків» владної номенклатури, є іще й представники псевдоопозиції — у недавньому минулому бютівці Віталій Полях та Павло Філіпенко. Обидва — депутати облради, які потрапили до обласного парламенту за списком БЮТу, хоч по факту вони членами опозиційної фракції вже не є, їх звідти із тріском вигнали. Бо що один, що інший не тільки «тушки», але й союзники ворога, адже покликані забирати голоси у представника опозиції. От тільки Віталій Полях вискочив як Пилип із конопель, ставши самовисуванцем, а Павло Філіпенко висунувся від партії Кличка.

Утім, особистий рейтинг цих двох екс-БЮТівців навряд, щоб дуже зашкодив реальному висуванцю «Батьківщини».

Не менш цікавими є і двоє кандидатів-безробітних, які у такий спосіб намагаються працевлаштуватись на високооплачуваній посаді. Йдеться про панів Малікова і Свічинського. І це при тому, що у кожного із них ні копійки за душею, нуль доходів, вони успішно зареєструвалися як кандидати, що без сплати грошової застави (повірте, це не малі гроші) неможливо. І як тільки вони не вмерли із голоду, що неминуче сталося б, якби вони і справді не мали із чого жити. І обидва власники. Перший має будинок і примудрився за 15 тисяч гривень купити земельну ділянку. А другий за шістдесят тисяч машину. Хіба не круто? Податківці сплять і бачать сни.

Інформація про кандидатів із сайту обласного осередку КВУ:

Губський Богдан Володимирович, народився 30 березня 1963 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 03.08.2012 №147).

Липкань Микола Борисович, народився 29 листопада 1974 року в місті Черкасах, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта базова вища, заступник директора, НДІ «Проектреконструкція», безпартійний, проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 06.08.2012 №170).

Матюша Володимир Миколайович, народився 2 серпня 1959 року в селі Ревбинці Чорнобаївського району Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, член Партії Пенсіонерів України, проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 06.08.2012 №170).

Корж Віктор Петрович, народився 3 серпня 1957 року в місті Харкові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, член Партії регіонів, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія регіонів. (Постанова ЦВК від 07.08.2012 №181).

Костогриз Іван Іванович, народився 1 сiчня 1950 року в селі Вознесенське Золотоніського району Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, помічник-консультант народного депутата України, член Комуністичної партії України, проживає в селищі Петровського Золотоніського району Черкаської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Комуністична партія України. (Постанова ЦВК від 03.08.2012 №136).

Даценко Леонід Миколайович, народився 28 липня 1963 року в селі Мусіївка Ружинського району Житомирської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, помічник-консультант народного депутата України, безпартійний, проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». (Постанова ЦВК від 8 серпня 2012 року № 203).

Філіпенко Павло Сергійович, народився 3 жовтня 1972 року в місті Черкасах, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ТОВ «Світ нерухомості — XXI», безпартійний, проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка». (Постанова ЦВК від 9 серпня 2012 року № 218).

Полях Віталій Іванович, народився 1 сiчня 1948 року в селі Великі Канівці Чорнобаївського району Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ПП «ВіПол», безпартійний, проживає в селі Кривоносівка Золотоніського району Черкаської області, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 13 серпня 2012 року № 322).

Маліков Олександр Володимирович, народився 18 травня 1979 року в місті Черкасах, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 14 серпня 2012 року № 356).

Свічинський Василь Миколайович, народився 23 грудня 1981 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, самовисування (Постанова ЦВК від 14 серпня 2012 року № 356).

Довгаль Сергій Миколайович, народився 12 червня 1979 року в селі Студенець Канівського району Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, приватний підприємець, безпартійний, проживає в місті Канів Черкаської області, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 15 серпня 2012 року № 397).

Замідра Сергій Володимирович, народився 12 серпня 1978 року в селі Каленики Золотоніського району Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, аспірант, безпартійний, проживає в смт Немішаєве Бородянського району Київської області, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 15 серпня 2012 року № 397).

Орленко Віктор Юрійович, народився 9 березня 1963 року в місті Золотоноша Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта середня спеціальна, капітан дальнього плавання, безпартійний, проживає в місті Золотоноша Черкаської області, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 15 серпня 2012 року № 397).

Педченко Михайло Вікторович, народився 30 травня 1973 року в селі Антипівка Золотоніського району Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, приватний підприємець, безпартійний, проживає в місті Золотоноша Черкаської області, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 15 серпня 2012 року № 397).

Дарійчук Дарина Володимирівна, народилася 5 серпня 1989 року в селі Пії Миронівського району Київської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, інженер з водного господарства, компанія «ECOPROM», безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 16 серпня 2012 року № 438).

Кібальник Олексій Павлович, народився 20 лютого 1969 року в місті Золотоноша Черкаської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта середня спеціальна, приватний підприємець, член Партії ветеранів Афганістану, проживає в місті Золотоноша Черкаської області, судимість відсутня, самовисування.(Постанова ЦВК від 16 серпня 2012 року № 438).

Корчовий Юрій Олександрович, народився 4 березня 1946 року в місті Миргород Полтавської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.(Постанова ЦВК від 16 серпня 2012 року № 438).

Фесенко Руслан Сергійович, народився 1 жовтня 1980 року в місті Черкасах, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, ПП «АПК ЦЕНТР», член партії Політичне об’єднання «Рідна Вітчизна», проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, суб’єкт висування – партія Політичне об’єднання «Рідна Вітчизна». (Постанова ЦВК від 17 серпня 2012 року № 473).

Малиновський Олексій Петрович, народився 11 квiтня 1956 року в місті Узин Київської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, перший секретар, Черкаський обком Соціалістичної партії України, член Соціалістичної партії України, проживає в місті Черкасах, судимість відсутня, суб’єкт висування – Соціалістична партія України. (Постанова ЦВК від 17 серпня 2012 року № 471).

Вовк Віктор Іванович, народився 20 травня 1962 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, помічник-консультант народного депутата України, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування. (Постанова ЦВК від 17 серпня 2012 року № 479).

Андрій Продан

Немає коментарів:

Дописати коментар