середу, 23 січня 2013 р.

Замість Тулуба треба ставити опозиціонера, - Даценко


Органи місцевої виконавчої влади необхідно змінювати. Про це заявив на прес-конференції координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

На його думку. Назріла необхідність проведення перевиборів до місцевих рад. Адже на цих парламентських виборах за опозиційні політичні сили – ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «УДАР» проголосували більше чотирьохсот тисяч черкащан. Тоді як за партію влади - лише 18%. Це, на думку Леоніда Даценка, означає, що 80% черкащан не довіряють діючий владі. У той же час представники Партії регіонів утворюють більшість у місцевих радах та посідають усі ключові пости у органах виконавчої влади. Це логічним назвати не можна аж ніяк, вважає опозиціонер. Тож необхідно провести перевибори місцевих органів влади.

- Ми вважаємо, це говорить логіка демократичних процедур, демократичні принципи, і врешті-решт, і Конституція України, де вказано, що єдиним джерелом влади є народ , який обирає собі владу шляхом голосування.
Як зазначив Леонід Даценко, Об’єднана опозиція Черкащини наполягала і наполягатиме на тому, щоб у відставку пішли усі, хто асоціюється із режимом Януковича: голова обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій, керівники правоохоронних органів на Черкащині. 

Процес очищення, на думку Даценка, вже розпочався: пішов з посади прокурор області Микола Лісовий, голова Черкаської РДА Євген Влізло (представник близького оточення губернатора). Тепер усі із нетерпінням очікують на відставку Сергія Тулуба.

Як зазначив Леонід Даценко, Об’єднана опозиція готова запропонувати достойні кандидатури на посади, які вивільняться.

- Однак у нинішніх умовах, коли при владі залишається Янукович і його сім'я, навряд, щоб хтось із опозиції погодився очолити Черкаську ОДА, - додав Даценко.

Андрій Продан


Немає коментарів:

Дописати коментар